Wethouder Ingeborg ter Laak (CDA) van Zoetermeer gaf haar reactie aan het Zoetermeers Dagblad over het HOV-trace en de plannen voor een Huygenstunnel. Deze onderwerpen houden met name de gemeenten Voorburg en Rijswijk bezig.

Wat is de status van Zoetermeer in de hele discussie van het HOV-trace vanuit de Binckhorst?

“De Koningscorridor is uitgebreid onderzocht. Deze is niet rendabel. Dat is dus het verhaal. Ook voor Zoetermeer geldt; we hebben al een Koningscorridor. Het is een belangrijk onderwerp. Ik heb het in de gemeenteraad onlangs nog aan de orde gebracht. Onze uitdagingen op het gebied van bereikbaarheid van het OV zijn hoog. We willen er alles op richten op het huidige net te behouden. Dat heeft er mee te maken dat er sinds corona minder reizigers zijn. Tevens hebben we te maken met hoge energieprijzen. Zowel de HTM en de NS kampen met grote personeelstekorten. Laten we alles op alles te zetten om de huidige NS lijn te behouden”.

Lees hier verder op de website van het Zoetermeers Dagblad.