Vanaf de Saturnuskade in de Binckhaven is een megagrote muurschildering te bewonderen. Het ‘Escheriaanse’ kunstwerk van 200 vierkante meter bevindt zich op de loods voor de oude ‘Escherhal’, een staalconstructiebedrijf opgericht door ir. George Arnold Escher, neef van de beroemde kunstenaar M.C. Escher.

De opvallende muurschildering is een eerbetoon aan het werk van Escher door de kenmerkende elementen in zijn kunst te combineren, zoals wiskunde, onmogelijke objecten, bizarre architectuur, symmetrie en het spelen met perspectief en geometrie. De Haagse kunstenaar Koen Harmsma, van Studio Bier en Brood, maakte de schildering.

“Een kunstwerk van formaat. Letterlijk en figuurlijk”, zegt wethouder Robert van Asten van Stedelijke Ontwikkeling. “Dit laat wederom zien dat we op de Binckhorst bouwen aan iets bijzonders. Een unieke Haagse stadswijk. Hier gaan duizenden mensen de komende jaren wonen, werken en ontspannen. In samenspel met het industriële karakter, dat we behouden. In dit kunstwerk komen vakmanschap, historie en erfgoed prachtig samen.”

De muurschildering maakt onderdeel uit van een Street Art route met 35 kunstwerken in de Binckhorst.

Lees hier verder op de website van het Zoetermeers Dagblad.