De Haagse Fietsersbond heeft bezwaar gemaakt tegen de plannen voor een dubbelzijdig fietspad langs de vrije busbaan op de Binckhorstlaan.

Volgens de Fietsersbond is het geplande fietspad te smal en voldoet het niet aan de eigen normen van de gemeente. De bond wijst op landelijk onderzoek naar fietspaden. “Veel middelbare scholieren krijgen te maken met te smalle fietspaden tijdens hun fietstocht op weg naar school. De kans op ongevallen wordt door onveilige fietsroutes aanzienlijk vergroot. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Kwaliteit fietsroutes middelbare scholieren’ dat Sweco samen met de Fietsersbond deed in opdracht van Bouwend Nederland.”

De Fietsersbond was dan ook verbaasd dat in het concept voorontwerp voor de vrije busbaan over de Binckhorstlaan een te smal dubbelzijdig fietspad is ingetekend.

De Fietsersbond afdeling Haagse regio heeft samen met Kindcentrum De Binck, het John Dewey College en I’M BINCK een zienswijze ingediend bij de gemeente Den Haag met het verzoek aan het stadsbestuur om alsnog te kiezen voor een voldoende breed fietspad.

Lees hier verder op de website van het Zoetermeers Dagblad.

Foto: Susanne van der Kleij