D66 presenteert 8 nieuwe ideeën voor de Binckhorst. Van festivals en parken tot een ontwerpwedstrijd voor een geothermiecentrale.

De Haagse gemeenteraad sprak eind augustus in de commissie Ruimte over de Binckhorst. Gemeenteraadslid Joren Noorlander sprak als voorbereiding met inwoners, ondernemers, bouwers en natuurorganisaties. Van al deze verschillende mensen en organisaties heeft hij ideeën en klachten meegekregen. Tijdens het Binckhorstdebat in de gemeenteraad komt hij met voorstellen om de wijk nog beter te maken.

Zo wil D66 het onder meer festivals mogelijk maken op het terrein van de voormalige asfaltcentrale. “Hiermee maken de bewoners van de toekomst kennis met de Binckhorst en het met deze unieke locatie krijgt de Binckhorst extra uitstraling”, zegt Noorlander. Ook wil hij meer natuur in de wijk. Er bestaan al plannen voor een geothermiecentrale op de Binckhorst, maar daar kan meer uit gehaald worden, vindt Noorlander. Hij stelt voor om een ontwerpwedstrijd te starten, met als doel om een echt iconisch bouwwerk neer te zetten. “Goed voor het klimaat, en mooi voor de wijk”, aldus het raadslid.

Tussen de andere ideeën staan ook kleinere zaken die Noorlander mee heeft gekregen van bewoners en ondernemers. Overkoepelend wil D66 vooral dat de gemeente de regie goed in eigen handen houdt en samen met bewoners, ondernemers en organisaties de wijk blijft vormgeven.

Lees hier verder op de website van Dagblad070.