Op 15 september 2023 vond de officiële opening plaats van het John Dewey College, de nieuwste school voor voortgezet onderwijs van Lucas Onderwijs in Den Haag. De school is tijdelijk gehuisvest aan de Sint Barbaraweg 4 in aanloop naar een definitieve locatie in de Binckhorst.

Het John Dewey College onderscheidt zich door het zogeheten ‘project based learning’, waarbij kinderen in groepen aan vakoverstijgende projecten werken. Ook hebben kinderen een brugperiode van drie jaar om zich langer te kunnen ontwikkelen. In het eerste jaar start de school met 60 leerlingen.

Wethouder Robert van Asten van Stedelijke Ontwikkeling is dan ook blij met de komst van de school. “De Binckhorst moet een echte Haagse stadswijk worden, waar mensen kunnen wonen, werken en ontspannen. We hebben al een basisschool, kinderdagverblijven, huisartsen, sportplekken en cultuur. Dat we nu ook een school voor voortgezet onderwijs hebben is ontzettend belangrijk. Die is onmisbaar voor alle mensen hier in het gebied.”

Wethouder Hilbert Bredemeijer van Onderwijs is ook enthousiast. “Nieuwsgierigheid en vragen stellen is enorm belangrijk voor scholieren. Ik ben dan ook blij dat het John Dewey College deze insteek meegeeft aan hun tientallen brugklassers die dit jaar beginnen.”

Lees hier verder op de website van het Zoetermeers Dagblad.