Mannen van Staal op TV West
Zaterdag 7 oktober 2023, 17:00 uur, daarna elk uur herhaald.

Een film van Wilma Marijnissen en Marsel Loermans

De Binckhorst is van oudsher een bedrijfs- en industrieterrein aan de rand van Den Haag. De gemeente Den Haag had grootse woning- en kantoorbouwplannen met de Binckhorst. Mede door de economische crisis in 2009 trokken de projectontwikkelaars zich terug en werd het plan afgeblazen.

Vanaf 2011 zette de gemeente Den Haag in op organische groei. De aanleg van de Rotterdamsebaan was wel een vaststaand feit. Inmiddels is particulier initiatief (projectontwikkelaars) mede de oorzaak van diverse ontwikkelingen. De Binckhorst transformeert langzamerhand van karakteristiek industrie- en bedrijventerrein naar een woon- en werkgebied.

In de korte film, “Mannen van Staal”, 35 min. volgen we 10 jaar lang (2013 – 2022) Jachtwerf de Haas, een typerend familiebedrijf, sinds 1925 gevestigd in de Binckhorst. Hoe gaan zij om met alle kleine en grote veranderingen binnen dit unieke Haagse gebied. Traditie versus transitie, identiteit versus progressie? Uiteindelijk zal een dramatische gebeurtenis hun leven totaal op zijn kop zetten.

Ga naar www.binckhorstdefilm.nl voor meer informatie.