De Haagse investeerder Unknown Group heeft met de Titaan, waarvan de feestelijke opening op 7 september plaatsvond, grootse plannen. Het 13.000 vierkante meter grote pand in de Binckhorst biedt volop ruimte aan scale- en startups om door te groeien en ruimte voor het testen van met name duurzame en circulaire innovaties.

Rond de 17 miljoen euro investeerde de Unknown Group, de eigenaar van het pand, in de complete renovatie van het gebouw in de Binckhaven, dat ooit fungeerde als tabaksopslag voor sigarettenproducent Caballero en dat daarna in gebruik was als filiaal van de Harting Bank.

‘Het gebouw is eerst helemaal tot de fundering afgebroken en binnen een jaar is het weer volledig opgebouwd tot een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG)’, zegt Jurgen Nieuwenhuijsen, COO van investeerder Unknown Group. Bij de nieuwbouw van het bedrijfsverzamelpand zijn veel oude elementen behouden in combinatie met duurzame materialen.

Volgens de Haagse wethouder Saskia Bruines van Economie versterkt De Titaan het vestigingsklimaat in de Binckhorst. ‘Ondernemers zijn de motor die onze lokale economie draaiende houdt. Ik ben dan ook blij dat het is gelukt om voor tientallen bedrijven nieuwe bedrijfsruimte te laten bouwen.’

Lees hier het volledige artikel van Bas Dijkhuizen op stadszaken.nl