In het Central Innovation District (CID) in Den Haag is genoeg plek voor voorzieningen. Omwonenden vinden dat de gemeente prioriteiten moet stellen, en niet alleen woningen moet laten bouwen. Maar uit onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren blijkt dat er wel degelijk ruimte is voor scholen, bibliotheken en sportplekken. ‘Alleen zo kunnen we als stad verantwoord groeien.’

Het CID ligt grofweg tussen station Den Haag Centraal, station Laan van NOI en station Hollands Spoor. Tot 2040 groeit Den Haag met 70.000 inwoners. Daarom wil de stad jaarlijks 4000 woningen laten bouwen. Het wordt druk’, zegt wethouder Robert van Asten. ‘Daarom moet in plannen van gemeente en ontwikkelaars ruimte gemaakt worden voor voorzieningen. Alleen zo kunnen we als stad verantwoord groeien.’ En die ruimte is, er blijkt uit onderzoek, schrijft Omroep West.

In het door treinstations omgeven gebied werken ongeveer 90.000 mensen, en er wonen 50.000 mensen. Tot en met 2040 worden in het CID nog eens 20.500 huizen en 400.000 vierkante meter aan kantoren gebouwd. De bouw van voorzieningen is belangrijk om het gebied leefbaar te maken. Zeker rond grote bouwprojecten liggen de voorzieningen vaak onder een vergrootglas. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de Binckhorst. Hier wordt het bedrijventerrein getransformeerd tot woonwijk. Er komen duizenden woningen in de wijk.

Lees hier verder op de website van Den Haag FM.