Tijdens de landelijke wedstrijd NK Tegelwippen worden stoeptegels in de openbare ruimte vervangen door gras, bomen en/of geveltuinen. Bincks Groen, een initiatief van I’M BINCK, doet dit jaar voor het eerst mee. Samen met de IVN stadsvergroeners en andere geïnteresseerden leggen zij in de Binckhorst een 30 meter lange geveltuin aan. Op die manier helpen we mee dat de Binckhorst in Den Haag klimaatbestendig wordt. Koeler en aangenamer op warme dagen en dat niet alleen voor mensen, maar ook voor insecten en dieren.

Op 31 oktober eindigt deze landelijke wedstrijd. Den Haag wipte de afgelopen twee jaar de meeste tegels van Nederland in de wedstrijd NK Tegelwippen en werd zelfs landelijk Kampioen NK Tegelwippen. Den Haag won de Gouden Schep in 2021 en de Gouden Tegel in 2022. Die koppositie wil Den Haag natuurlijk ook graag in 2023 behouden. Bincks Groen en de IVN stadsvergroeners zetten zich samen daarvoor in om op zaterdag 28 oktober hier een steentje aan bij te dragen.

Wil jij ook mee gaan helpen om het oude bedrijventerrein de Binckhorst, dat transformeert in een nieuwe stadswijk, te vergroenen of heb je vragen? Neem dan contact op met Sabrina Lindemann via sabrina@imbinck.nl of via de IVN: Geveltuinen aanleggen in de Binckhorst – IVN Stadsvergroeners

Adres:Op de kruising van de Melkwegstraat en de Zonweg in de Haagse Binckhorst. Navigeer op Zonweg 15 in Den Haag.
Tijd: 10.30 – 13.30 uur. Neem zelf een lunchpakketje mee. Wij zorgen voor iets lekkers en gezelligheid maken we met z’n allen.
Datum:  zaterdag 28 oktober 2023
Aantal personen: max. 18 personen
Aanmelden via sabrina@imbinck.nl