Op zaterdag 30 september staken de IVN Stadsvergroeners samen met Bincks Groen, een initiatief van I’M BINCK, samen de handen uit hun mouwen om de CarWeide in de Haagse Binckhorst meer te vergroenen en toekomstbestendig te maken.

De CarWeide is de locatie waar ooit de Karwei bouwmarkt heeft gestaan. Het oude industrie- en bedrijventerrein de Binckhorst dat nu wordt getransformeerd tot een woon- en werkomgeving is een goed voorbeeld van een hitte-eiland met veel steen en vrijwel geen groen. Het pocketpark CarWeide dat inmiddels door Bincks Groen samen met vele vrijwilligers is ontstaan helpt om het groen tastbaar en beleefbaar te maken voor bewoners en werknemers. Daarnaast helpt het meer kennis op te doen over wateropvang, de bodemgesteldheid en de verschillende planten die op de locatie groeien.

Het klusevent op 30 september richtte zich op jonge mensen tussen de 18 en 30 jaar die zich in willen zetten voor een groenere stad en een duurzamere leefomgeving. Op het programma van het event stond onder andere het opvangen van regenwater, bedenken en uitvoeren van een irrigatiesysteem, het maken van een kleine poel voor vogels en insecten en het aanleggen van een composthoop.

Lees hier het verslag van deze dag:

https://www.ivn.nl/provincies/zuid-holland/aanbod/ivn-stadsvergroeners/nieuws/ivn-stadsvergroeners-kennismakingsevent-in-den-haag/

Foto’s: Anna Laming