Het Pianinotheater in de Binckhorst moet sluiten. De gemeente wil het antikraakpand slopen om op die plek een park aan te leggen. Dit tot groot verdriet van de familie die het theater acht jaar geleden opzette en vrijwillig runt. Maar ook de Haagse drag community baalt. Pianino is namelijk de enige plek in de stad waar regelmatig spectaculaire dragshows gegeven worden.

Het Pianinotheater is een echt familiebedrijf. ‘Al kun je het geen bedrijf noemen hoor’, zegt Daniël Guurink. ‘We doen dit gewoon vrijwillig, naast ons werk. En we doen het helemaal zonder subsidie.’ Daniël en zijn broer Ramses doen de technische kant. ‘Hij is ook echt theatertechnicus. Mijn vader verzorgt de piano’s die we hebben staan en mijn moeder staat gezellig achter de bar.’ Twee jaar geleden neemt Daniël steeds meer werkzaamheden over van zijn vader en verwisselt het theater noodgedwongen van locatie. Het zit nog steeds op de Binckhorst, maar nu in een antikraakpand aan de Jupiterkade.

Twee jaar geleden veranderde niet alleen de locatie van het theater, maar ook het soort shows dat er wordt gegeven. Tegenwoordig staat het Pianinotheater namelijk onder meer bekend om de spectaculaire dragshows die er worden opgevoerd. Maar als dit jaar duidelijk wordt dat het pand weg moet omdat de gemeente er een park wil aanleggen en er geen ander pand in zicht is, lijkt het einde in zicht voor de dragshows. Een nieuwe locatie is nog niet gevonden voor Pianino, maar de familie houdt vast aan een sprankje hoop.

Lees hier verder op de website van Den Haag FM.