De ondernemers achter Brouwerij Kompaan in de Haagse Binckhorst zijn via het platform CrowdAboutNow een crowdfunding gestart. Met de financiering willen de ondernemers de brouwerij verder uitbouwen en het productieproces verduurzamen. In korte tijd is er al bijna 90.000 euro opgehaald door meer dan 75 betrokken investeerders. Om alle plannen uit te kunnen voeren is minimaal 150.000 euro nodig.

Brouwerij Kompaan
De brouwerij werd in 2012 opgericht door de vrienden Jasper Langbroek en Jeroen Ditmarsch. “We wilden Den Haag een brouwerij van formaat geven, en dat is gelukt! Onze bieren zijn verkrijgbaar in alle hoeken van het land en we hebben in 2022 zelfs een tweede bar geopend.” vertelt Ditmarsch.

Groei en verduurzaming
De ondernemers streven ernaar om begin 2024 van start te kunnen met verdere groei en verduurzaming van de brouwerij. “Om te kunnen groeien hebben we nieuwe apparatuur nodig en zal het inpakken van de blikken moeten gebeuren met een semi-automatisch systeem.” stelt Langbroek. Daarnaast wordt er een bootverbinding opgezet waarmee het mogelijk wordt om te pendelen tussen de twee horecazaken. Langbroek en Ditmarsch zijn van plan om de bootverbinding voornamelijk in te zetten tijdens evenementen die zij van plan zijn te gaan organiseren.

Crowdfunding
Om de plannen uit te kunnen voeren, is financiering nodig. De ondernemers hebben ervoor gekozen om deze financiering op te halen via het platform CrowdAboutNow. Op die manier worden de plannen gefinancierd door de eigen community in plaats van anonieme beleggers. “We geloven in de kracht van de community en willen de mensen om ons heen graag betrekken bij onze plannen.” vertelt Langbroek. Er is inmiddels al bijna 90.000 euro opgehaald door ruim 75 betrokken investeerders. Met de crowdfunding hopen de ondernemers minimaal 150.000 euro op te halen, maar om alle plannen uit te kunnen voeren moet het maximale doelbedrag van 300.000 euro bereikt worden.

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in 5 jaar terugbetaald met een jaarlijks rendement van 3%. Daarnaast worden investeerders afhankelijk van het ingelegde bedrag beloond met extra’s zoals een exclusief gebrouwen biertje, de mogelijkheid om een dag mee te lopen met de hoofdbrouwer of een crowdfunders shirt.

Er kan nog geïnvesteerd worden tot 16 december 2023, of tot het maximale doelbedrag bereikt is.

Interesse om te investeren?

Meer informatie over deze plannen, alle voordelen die je kunt krijgen en hoe je kunt bijdragen, vind je op: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/crowdsurfing23