Woningcorporatie Staedion heeft 300 nieuwe sociale huurwoningen opgeleverd aan de Pegasusstraat in de Binckhorst. Hiermee komt een groot aantal woningen beschikbaar voor starters, jongeren en vrienden, want Staedion biedt ook de mogelijkheid voor ‘friends’-contracten (vriendencontracten). ‘Je hoeft niet verliefd te zijn om samen te wonen’, zegt Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van Staedion.

De nieuwe woontoren Pegasus, gelegen op de kruising van de Pegasusstraat en Orionstraat, springt door zijn hoogte in het oog in de Binckhorst. De wijk staat centraal in de ambitie van de gemeente om meer te bouwen en met driehonderd extra appartementen wordt de woningnood weer een beetje verlicht.

Dat er grote behoefte aan huizen is, blijkt overduidelijk, want het hele gebouw zit al bijna vol. ‘Er is al veel verhuurd’, zegt Gijsbert van Herk. ‘300 woningen, dat is een dorpje op zich. En als je dan ook nog eens een aantal friends-contracten kan aanbieden, dan kan je heel veel mensen blij maken.’

Volgens wethouder Robert van Asten is de nieuwe woontoren een mooie toevoeging aan de wijk. ‘Ik ben er ontzettend blij mee, zegt hij. ‘Driehonderd sociale huurwoningen zijn erg welkom in Den Haag. En het markeert een nieuwe fase in de Binckhorst. Deze wijk gaat meer en meer leven.’

Lees hier verder op de website van Den Haag FM.