Op zaterdag 28 oktober heeft Bincks Groen, een initiatief van I’M BINCK, samen met de IVN Stadsvergroeners een 25 meter lange geveltuin aangelegd in de Melkwegstraat in de Haagse Binckhorst.

Bincks Groen en de Stadsvergroeners hebben in de afgelopen maanden de handen ineengeslagen om samen meer groen te kunnen realiseren. Het oude Haagse bedrijventerrein de Binckhorst transformeert in een nieuwe stadswijk. Met de geveltuinactie helpen we mee dat de Binckhorst eerder en sneller vergroent en klimaatbestendig wordt. Koeler en aangenamer op warme dagen en dat niet alleen voor mensen, maar ook voor insecten en dieren. Tegelijkertijd hebben we met deze actie ook deelgenomen aan de Nederlandse wedstrijd NK Tegelwippen / Operatie Steenbreek van Duurzaam Den Haag! Naast het werk was het ook gezellig om op die manier de samenwerking verder te verdiepen.

Heb jij ook interesse om mee te werken aan meer groen of de aanleg van een geveltuin in de Binckhorst of elders? Neem dan contact met ons op.

Bincks Groen via info@imbinck.nl

of

IVN Stadsvergroeners via ivnstadsvergroeners@gmail.com

Foto’s: Marsel Loermans