In de Haagse Binckhorst aan de Sint Barbaraweg is het Kindcentrum De Binck te vinden, een gloednieuw kindcentrum dat het allemaal net iets anders aanpakt.

Bij Kindcentrum De Binck ziet de dag er iets anders uit dan op de meeste basisscholen en kinderopvangcentra. Leerkracht en onderwijskundige Djemi Voskamp vertelt hierover: “Bij de Binck werken we met domeinen: grote ruimtes waarin kinderen van verschillende leeftijden en uit verschillende groepen samen zijn. Zo kunnen ze van en mét elkaar leren. We beginnen de dag samen en sluiten deze samen af, maar gedurende de dag hebben kinderen zelf eigenaarschap over onder andere waar ze samenwerken en wanneer ze willen eten”.

Bij de Binck is het vooral belangrijk dat kinderen nieuwsgierig zijn en blijven. “Het liefst willen we dat kinderen onze school nog nieuwsgieriger verlaten dan dat ze hier binnenkwamen”, zegt Djemi.

Lees hier verder over Kindcentrum De Binck op de website van Indebuurt.