Fietsers en wandelaars kunnen straks makkelijk het spoor en de snelweg oversteken tussen Den Haag en Voorburg. Tussen de Binckhorstlaan en station Laan van NOI komt een groene fiets- en wandelroute, de Verlengde Velostrada. Deze ‘Verlengde Velostrada’ is onderdeel van de fietsroute van inmiddels bijna 150 kilometer. De Velostrada is een doorfietsroute die Den Haag met Leiden verbindt. Deze route in het groen is in dit drukke, stedelijke gebied zeer geschikt voor woon-werkverkeer én voor de recreatieve fietser. Want een doorfietsroute is comfortabel, herkenbaar, veilig, direct en aantrekkelijk.

Razendsnel en met zo min mogelijk obstakels van A naar B fietsen. Dat is het idee achter de fietsroutes. ‘We willen in Den Haag dat mensen nog vaker de fiets kunnen pakken of wandelen’, zegt wethouder Robert van Asten (D66). ‘Daarvoor moet je snelle, veilige en comfortabele routes aanleggen.’

Voor fietsers tussen de Binckhorst en Voorburg liggen twee akelige obstakels: het spoor en de A12. Er is wel een tunneltje waar ze gebruik van kunnen maken, maar die geeft een onveilig gevoel. Nu komt er een fietsbrug over het spoor en de A12.

Lees hier verder op de website van Omroep West.