Tijdens een symposium in het Techniek Innovatie Huis van het ROC Mondriaan is 27 november 2023 bekendgemaakt dat het nieuwbouwproject Binck Eiland van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, VORM Holding en Local de Haagse Woonprijs 2023 heeft gewonnen.

“De positieve impact op de omgeving, de mooie dichtheid in een verder te ontwikkelen gebied, met een optimale mix in woonprogramma, en architectuur met oog voor detail en gebruik en ruimte voor ontmoeting binnen en buiten maakt Binck Eiland de winnaar”, aldus de jury.

Het project Binck Eiland – op het voormalige SDU-terrein op de hoek van de Binckhorstlaan en de Maanweg – bestaat uit drie deelplannen: De Binck met 75 woningen, Binck Eiland met 46 woningen en Binck Kade met in totaal 113 woningen.

Lees verder op de website van Dagblad070 en bekijk de aftermovie op de website van Stichting Wonen in Den Haag.

Fotografie: Richard Mulder