In de Haagse Binckhorst ligt de binnenvaarder Enterprise. Niet zomaar een schip. Het is het korpsschip (varend clubhuis) van het Zeekadetkorps Den Haag. Het Zeekadetkorps is de leukste nautische vereniging in Den Haag waar jongeren (vanaf 9 jaar) van alles van het leven op en rond een schip kunnen leren.

De Enterprise is een 102 jaar oude dame. Oorspronkelijk een Belgische spits (38 m) en van binnen helemaal omgebouwd tot korpsschip. Ze moet eens in de zeven jaar worden gekeurd voor het Certificaat van Overeenstemming (CVO). Die keuring vindt begin 2024 plaats. Komt het schip niet door de keuring dan kunnen we er niet meer mee varen. Dat is niet wat we willen, want varend leer je het meest van het leven op en rond een schip.

Voor deze keuring moet het schip op het droge. Hiervoor is geld – voor ons doen veel geld – nodig. We hopen dat u ons financieel wilt steunen onder het mom: “Houd het Zeekadetkorps Den Haag varend”. Uw bijdrage is van harte welkom viaGoFundMe www.gofundme.com/f/houd-de-enterprise-varend. Delen wordt zeer op prijs gesteld.