Bureau Kroner architecten deelt op hun website een mooi vooruitzicht voor het nieuwe jaar: de bouw van het Roeicentrum Binckhorst zit er nu echt aan te komen! Met de omgevingsvergunning in de hand én de selectie van aannemer Vergeer Bouw komt de realisatie van dit geweldige project in de Haagse Binckhorst nu steeds dichterbij.

Roeicentrum Binckhorst brengt straks twee roeiverenigingen samen onder één dak: de roeiers van burgervereniging De Laak en studentenroeivereniging Pelargos.

Na een jarenlange en intensieve voorbereiding is het nu bijna tijd om te starten met de eerste fase van het project. Dan zal de huidige botenloods van De Laak plaats maken voor een nieuwe extra grote botenloods met daar bovenop gezamenlijke faciliteiten zoals kleedkamers en een grote ruimte voor krachttrainingen en roeien op de ergometers. Dat geeft beide verenigingen de mogelijkheid om te groeien tot twee keer zo veel leden.

Vervolgens krijgen de verenigingen in fase twee nog extra loodsruimte met daarbovenop de twee sociëteiten die bij grote evenementen gekoppeld kunnen worden. Natuurlijk voorzien van een fijne keuken en een prachtig terras met uitzicht over het water en de stad.

Bekijk hier meer informatie over het ontwerp van het Roeicentrum.