Een jaar geleden startte VORM met de fundatie van het grootschalige nieuwbouwproject Binck City Park in de Haagse Binckhorst. Vorige week bereikte VORM het hoogste punt bereikt.

Aan Binckhorstlaan 135 realiseert de bouwende projectontwikkelaar in opdracht van AXA, Bouwinvest, Verenigd Beheer, Rockfield, M&G, studentenhuisvester DUWO, Holland Immo Group, Qpark en Smitsloo, en in samenwerking met gemeente Den Haag, vier woontorens. Samen goed voor 896 woningen.

Het mixed-use wooncomplex – naar ontwerp van OZ architecten, VMX architects en Braaksma & Roos architecten – wordt een verticale stad, bedoeld voor studenten, starters én doorstromers. De vier woontorens kennen na oplevering een hoogte tussen de 43,5 meter en 75 meter. Met 600 huurappartementen, 197 studentenwoningen en 99 starterswoningen een inclusief woongebouw.

Robert van Asten, wethouder Stedelijke Ontwikkeling in Den Haag: “Op deze plek in de Binckhorst komen straks bijna 900 broodnodige woningen voor iedereen. Een combinatie van studentenwoningen, sociale huur, middenhuur en luxe appartementen, verbonden door groen. Zo bouwen we in Den Haag echt aan betere buurten. Ook op de Binckhorst, dat de komende jaren een levendige wijk wordt, waar mensen kunnen wonen, werken en ontspannen.”

Lees hier verder op de website van Corporatiebouw.