Aan de Lijnbaan in Den Haag, tegenover ziekenhuis Westeinde, lag jarenlang Sneeuwwitje te slapen. Op een lange steen was zij afgebeeld. Maar ineens was ze weg. 49-jarige Marc, beter bekend onder zijn kunstenaarsnaam Angst, heeft in 2011 het streetart kunstwerk Sneeuwwitje gemaakt. Dat deed hij ’s nachts omdat het illegaal was: “Ik vond het blok beton net op een doodskist lijken.”

Al snel kreeg de graffitikunstenaar positieve reacties van voorbijgangers. Na een tijd is het kunstwerk verwijderd, maar al snel werd het illegale werk gemist. “Ook bij de gemeente wilden ze dat Sneeuwwitje terugkwam. Volgens mij is het daarmee het eerste illegale kunstwerk in Den Haag dat legaal is geworden”, aldus Marc. “Ik mocht haar weer op een andere plek laten terugkomen! Nu ligt ze rustig te slapen op een plekje op de Binckhorst.” Sneeuwwitje is nu te bewonderen op de kruising van de Mercuriusweg en de Binckhorstlaan.

Lees hier het volledige nieuwsbericht op de website van Indebuurt.