De Haagse gemeenteraad heeft eind januari ingestemd met een nieuwe, groene fiets- en wandelroute richting Voorburg. De zogeheten ‘Verlengde Velostrada’ biedt straks fietsers en wandelaars de mogelijkheid om vanaf de Binckhorstlaan via Station Laan van NOI het spoor en de snelweg over te steken.

De nieuwe fiets- en wandelroute verbindt de Binckhorst en Voorburg-Noord en neemt een grote barrière voor het langzame verkeer weg, namelijk het spoor en de A12. De route gaat parallel aan en op dezelfde hoogte als het spoor Hollands Spoor-Laan van NOI lopen.

Via een nieuwe brug kunnen mensen het spoor Den Haag-Utrecht oversteken, waarna ze via de bestaande brug over de A12 richting Voorburg gaan. Voor mensen in Laak wordt het ook makkelijker om station Laan van NOI te bereiken, legt de gemeente uit.

Lees hier het volledige artikel op de website van Architectenweb.