De gebruikers van de Samenscholing leggen zich er niet zomaar bij neer dat ze waarschijnlijk geen plek krijgen op de Binckhorst. De broedplaats wil dat het college daar een permanente vrijplaats maakt waar ze terecht kunnen. ‘Het is nu tijd om te leveren.’

Woensdag 31 januari was het een jaar geleden dat de gebruikers de sleutels van de broedplaats in Moerwijk moesten inleveren. ‘Het is heel snel voorbij gegaan en wát een gemis’, zegt Quincy van De Samenscholing in radioprogramma Bob Staat Op van Den Haag FM. ‘Geen plek meer voor punkmuziek, geen betaalbaar veganistisch eten. Nu moeten we naar Leiden of Rotterdam voor dit soort gezelligheid.’

De Samenscholing had een plek op de Binckhorst op het oog, tussen het terrein van afvalwerker AVR en de Haagse Trekvliet in. Een aantal stukken grond is nog vrij. ‘Een daarvan lag aan het water. Dat is de perfecte plek. Het ligt ook voor de komende drie jaar leeg.’

Toch wordt het lastig om die plek aan de Samenscholing te geven, bleek uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van de gemeenteraad. Sommige percelen langs het water moeten nog ‘bouwrijp’ worden gemaakt. En er zijn meer mensen die die plek willen hebben, realiseert Quincy zich. Hij hoopt wel dat het college meer actie gaat ondernemen voor de broedplaats.

Lees hier het volledige artikel op de website van Den Haag FM.