Het Pianino Theater op de Binckhorst is gered. Afgelopen herfst leek het doek te vallen voor dit kleine theater, dat dankzij de regelmatige dragshows een belangrijke plek voor de Haagse drag community werd. Maar er is goed nieuws: het kraakpand wordt voorlopig toch niet gesloopt. ‘We voelen ons daar thuis.’

Het was een pittige tijd voor de familie die het theater aan de Jupiterkade acht jaar geleden opzette en vrijwillig runt. ‘We hadden een half jaar geleden het liefst de handdoek in de ring gegooid’, vertelt Daniël Guurink in het radioprogramma Bob Staat Op van Den Haag FM.

In oktober werd duidelijk dat het pand gesloopt moest worden. ‘Logisch in een antikraakpand, je weet dat het eraan komt’, zegt Guurink. Toch was het een klap voor de familie. ‘We hebben jaren geprobeerd een andere plek te vinden en dat is niet gelukt.’ De familie weet wel dat het vooral uitstel is en het pand uiteindelijk toch zal moeten wijken. ‘We blijven nu nog op de Binckhorst, we voelen ons daar thuis en strijden om hier te blijven. We hebben twee andere opties en die zijn ook op de Binckhorst. We hebben daar vertrouwen in.’

Lees hier het volledige nieuwsartikel van Den Haag FM.