Er is groen licht voor een tijdelijke vrije busbaan langs de Binckhorstlaan, tussen de Zonweg en de Mercuriusweg. Op dit moment rijden de bussen nog over de Binckhorstlaan zelf, maar de nieuwe busbaan moet ervoor zorgen dat reizen in het gebied een stuk sneller gaat.

De gemeenteraad heeft in februari groen licht gegeven voor de busbaan. Deze zal aansluiten op de bestaande haltes bij de Zonweg en de Mercuriusweg.

De tijdelijke oplossing zal het openbaar vervoer in de Binckhorst versnellen in afwachting van de tramlijn die er in 2030 wordt aangelegd. Uit onderzoek blijkt dat deze vrije busbaan voor lijn 28 een reistijdwinst oplevert van ongeveer 5 minuten.’Dit is een belangrijke stap voor de bereikbaarheid van de Binckhorst’, reageert wethouder Robert van Asten (Stedelijke Ontwikkeling). ‘Met deze nieuwe buslijn kunnen mensen sneller en comfortabeler naar hun werk en naar huis reizen.’

Lees hier verder op de website van Den Haag FM.