De asielopvang aan de Regulusweg in de Binckhorst moet open blijven, vindt de Haagse gemeenteraad. Daar worden nu tijdelijk 600 asielzoekers opgevangen, maar de gemeenteraad wil dat dit een permanente opvanglocatie wordt. ‘Die plekken zijn onmisbaar om aan onze wettelijke plicht te voldoen’, schreef VVD-fractievoorzitter Lotte van Basten Batenburg eerder op X.

Het kantoorpand is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf, die het nu liever zelf weer wil gebruiken. De gemeente is al in gesprek met de Rijksoverheid over de locatie, maar met deze motie wil Van Basten Batenburg kracht bijzetten. ‘Dit is nodig omdat het Rijksvastgoedbedrijf niet wil luisteren en de wethouder weer naar het kabinet zal moeten om medewerking te krijgen’, zegt Van Basten Batenburg bij het indienen van de motie. ‘Daarom wil mijn fractie haar een onomwonden boodschap vanuit de raad meegeven.’

Den Haag vangt op dit moment 900 asielzoekers op, waarvan twee derde in het pand op de Regulusweg. Door de inmiddels in werking getreden spreidingswet heeft Den Haag de verplichting om ruim 2500 opvangplekken te bieden voor asielzoekers.

Lees hier verder op de website van Den Haag FM.