Al bijna anderhalf jaar organiseert Rosey Jones samen met haar beste vriendin Grace Rose het skate-event Girls Skate The Hague. Eén avond in de maand is Skatepark Sweatshop in de Haagse Binckhorst alleen geopend voor vrouwen en queers.

Met haar initiatief hoopt Jones de skatescene voor deze groep toegankelijker te maken. “In een skatepark heb je ruimte nodig om je tricks te oefenen. Als je het enige meisje bent, is die ruimte moeilijk op te eisen. Zeker als je net begint en nog niet zo goed bent.”

Jones benadrukt dat vrouwen binnen de Haagse skatescene goed geaccepteerd worden. Misschien dat ze daarom soms het verwijt krijgt zelf niet inclusief te zijn. “Het gebeurt wel eens dat mannen hierover beginnen,” beaamt ze. “Maar er is geen mannenhaat vanuit mijn kant. Ik wil alleen dat meiden die normaal niet komen het leuk hebben.”

Girls Skate The Hague
elke laatste vrijdagavond van de maand
19.00 tot 23.00 uur

Skatepark Sweatshop
Binckhorstlaan 271
2516 BB Den Haag
info@skateparksweatshop.nl of ga naar www.skateparksweatshop.nl

Lees hier het volledige artikel op de website van Den Haag Centraal.