Het was een feestelijk moment toen Borghese, COD en Pleijsier Bouw de woontoren Nova in Den Haag opleverden aan AEW. Nova is ontworpen door TconcepT en ligt fraai gelegen op de kop van de jachthaven, in de stadswijk de Binckhorst.

De woontoren telt 183 ruime appartementen, waarvan 65 middeldure huurappartementen en 139 overdekte parkeerplaatsen. Ook is er een stijlvolle plint met ruimte voor diverse commerciële voorzieningen gerealiseerd.

Nova is een ontwikkeling van Borghese Real Estate en COD en is gerealiseerd met hoogwaardige materialen. Daarbij voldoet Nova met een EPC van 0,2 aan alle duurzaamheidsnormen. In een groene omgeving als de Binckhorst draagt Nova graag een steentje bij. Met nestkasten voor vogels en vleermuizen, een mos-sedumdak, groene gevel en een terrein vol inheemse, bloeiende planten voor de vele insecten.

Lees hier verder op de website van Architectuur NL.