I’M BINCK kijkt erg trots en blij terug op een geslaagde NLdoet dag 2024 in de Binckhorst.

Samen met meer dan 60 vrijwilligers van verschillende organisaties, bedrijven en overheid (MinEZK) uit Den Haag en de regio hebben we op 15 maart weer mooie stappen kunnen zetten in de vergroening van de Binckhorst.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, een landelijk initiatief van het Oranje Fonds. In het hele land hebben duizenden sociaal-maatschappelijke organisaties hieraan deelgenomen. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dag het verschil te maken en ertoe te doen!

I’M BINCK heeft deze kans gegrepen om in de Melkwegstraat, samen met de vrijwilligers en met ondersteuning van AM en de Bam, een 100 meter lange geveltuin te maken met klimconstructies zodat ook verticale vergroening mogelijk is. Dat is belangrijk, omdat verticaal groen effect heeft op hittestress en kan zorgen voor meer verkoeling.

Samen met Ben de Valois van Valois Houtontwerp zijn er ook vogel- en vleermuiskasten gemaakt die in de komende maanden opgehangen gaan worden in de Binckhorst. Vind je het leuk om mee te helpen? Laat het ons dan weten via info@imbinck.nl

Wij danken het Oranje Fonds dat zij het mede mogelijk hebben gemaakt om op deze manier samen weer stappen te kunnen zetten om de Binckhorst groener en leefbaarder te maken. En wij danken alle bedrijven die de handen uit de mouwen hebben gestoken:

Dutch Green Building Councel DGBC, ROC Mondriaan VeVa opleiding Veiligheid en Vakmanschap, SLB SET The Hague, DELTA, MinEZK, AM en Bam.

Fotografie: Marsel Loermans