De bouw van de 130 meter hoge woontoren The Blox kan beginnen. De gemeenteraad van Den Haag is unaniem akkoord gegaan met de bouw van de 360 woningen in de Binckhorst, zo laat wethouder Robert van Asten weten.

In de nieuwe woontoren aan de Trekvliet komen 220 sociale huurwoningen. Volgens Van Asten begint de bouw van een van de hoogste woontorens van Den Haag al volgende maand.

Volgens ontwikkelaar VORM krijgt de toren een ‘Brooklyn-achtige’ uitstraling. Het gebouw bestaat uit verschillende blokken die op elkaar worden gezet. Alle blokken krijgen hierbij een eigen identiteit en sfeer, met een eigen gezamenlijke plek. Dit kan volgens de ontwerper een dakpark, speelstraat of stadsbalkon zijn. Op deze manier moet de woontoren echt een verticale stad worden.

Lees hier het volledige artikel op de website van Omroep West.

Meer informatie over de woontoren The Blox? Ga naar VORM.nl voor meer informatie.

Beeld: VORM