Drempels, veiliger oversteken en nieuwe borden. De kruising van de Binckhorstlaan en de Zonweg wordt vanaf zaterdag 10 augustus aangepakt. Afgelopen twee jaar gebeurden er minstens 44 ongelukken op de kruising op de Binckhorst. En dinsdag knalden ook nog twee auto’s op elkaar.

Eerder werd het verkeer er nog gereguleerd met verkeerslichten. Nu is het volgens de gemeente ‘een ongeregeld kruispunt waarover veel autoverkeer, fietsverkeer en bussen’ rijdt. Omdat er te veel ongelukken zijn gebeurd, wordt er nu ingegrepen.Om het kruispunt op de Binckhorst veiliger te maken wordt er strenger gecontroleerd op de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. In beide rijrichtingen komen verkeersdrempels of -heuvels. Ook aan fietsers is gedacht, de plek waar zij oversteken wordt breder zodat ze eerder opvallen.

De Zonweg krijgt nieuwe verkeersborden die meer opvallen en de voorrangregels beter aangeven. Bussen die willen afslaan naar de Zonweg krijgen meer ruimte. En er komen keien, om te voorkomen dat er hard door de bocht kan worden gereden.

Lees hier verder over de werkzaamheden op de website van Den Haag FM.

Fotografie: Susanne van der Kleij