Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

2000 MOTELS

zaterdag 29 februari 2020 om 20:30 - 23:30

Op zaterdag 29 februari treedt 2000 Motels op in het Pianino Theater. Een bijzonder 8 koppig Frank Zappa Project van illuster gezelschap uit de Haarlemse muziekscene.

2000 Motels is in 2016 opgericht om muziek van de Amerikaanse componist en bandleider Frank Zappa te spelen voor iedereen. Zappa buffs die elke variatie kunnen meefluiten zijn van harte welkom. Maar 2000 Motels speelt ook dolgraag voor mensen die de muziek van Zappa nog niet, of niet meer kennen. Ze laten live horen hoe prachtig, bizar, geschift en in veel opzichten nog steeds actueel de muziek van Frank Zappa is. De band speelt populaire en obscure Zappa-composities vanaf de vroege Mothers of Invention tot eind jaren 80. Twee zangers verlieten de band in het vroege voorjaar van 2019. De band is nu versterkt met zanger Gerrit Eijkelboom, zanger/toetsenist Robin Boer en zangeres Valentina Bruno. In de nieuwe bezetting klinkt de band hechter en vetter dan ooit.

2000 Motels is een Nederlands-Italiaanse band die muziek van Frank Zappa speelt. De band is opgericht in 2016. Al in de eerste line-up zaten Rob Brons (keyboards, vocals), Jan van der Veen (electrische gitaar) en Achille Reggazoni (bas, vocals, Weissenborn gitaar). De band ging door een aantal bezettingswisselingen heen, maar ondertussen werd er intensief gerepeteerd om de Zappa-sound te optimaliseren en de band tot een eenheid te smeden. Kort na dat Karsten van Straten (drums en vocals) bij de band kwam, werd er voor het eerst opgetreden. Dat was in februari 2018. Er volgde een kleine tournee, langs diverse nederlandse podia. Direct na het eerste optreden van 2019, in het Patronaat (Haarlem) verlieten de zanger en zangeres de band. Een aantal optredens dat volgde, diende mede als openbare auditie “Necessity is the mother of invention”.. In April 2019 werd de band versterkt met Robin Boer (keyboards en vocals) en Gerrit Eijkelboom (vocals). Valentina Bruno (vocals en percussie) bleef bij de band na een gastoptreden in augustus 2019 waarmee 2000 Motels nu een septet geworden is. 2000 Motels verheugt zich zeer op hun show in het prachtige Pianino theater. Een unieke plek voor unieke muziek. Zappa liefhebbers zijn van harte uitgenodigd!

Tickets zijn hier te koop.

Gegevens

Datum:
zaterdag 29 februari 2020
Tijd:
20:30 - 23:30
Evenement Categorie:

Locatie

Pianino Theater
Binckhorstlaan 135
Den Haag, 2516 BA
+ Google Maps