Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Festival Classique | Sound Bites

donderdag 9 september 2021 - zaterdag 11 september 2021

Festival Classique presenteert Sound Bites, een avond barstensvol klassieke muziek. Geheel volgens de eclectische signatuur van Festival Classique zoekt Sound Bites de grenzen op van klassieke muziek en gaat soms nét nog wat verder. Gevestigde namen en aanstormend toptalent verrassen met onverwachte samenwerkingen, herinterpretaties en bijzondere combinaties met kunstvormen als dans en film. Met als resultaat een veelzijdig programma van hoge kwaliteit.

Het Residentie Orkest gaat de uitdaging aan met een DJ, symfonische en elektrische muziek smelten samen in een nieuw arrangement. Cellist Maya Fridman verzorgt samen met een vuurdanseres een zinderend optreden waarin de grenzen tussen muziek en dans vervagen. Operaster Jessey-Joy Spronk kruipt in de rol van Violetta, de beroemde courtisane uit Verdi’s La Traviata, begeleid door David Kweksilber & friends. Slagwerk Den Haag speelt een nieuwe compositie van Aart Strootman, geïnspireerd op de acties van de Plastic Soup Surfer Merijn Tinga voor meer bewustwording van zwerfplastic in zeeën en oceanen. Speciaal geselecteerd filmmateriaal van de inspiratiebron verbeeldt de muziek en tilt de compositie naar een hoger niveau. De talentvolle musici van ensemble De Formule geven een nieuwe impuls aan het klassieke kamermuziekrepertoire.

De uitbundige mix van stijlen en genres is niet het enige wat Festival Classique|Sound Bites bijzonder maakt. Geen concert in een traditionele concertzaal, maar in een hangar van de Fokker Terminal in Den Haag. In deze prachtige industriële locatie creëren we de ongedwongen sfeer van een nazomeravond op het strand.

Festival Classique|Sound Bites is samengesteld door artistiek leider Marieke Hopman en geeft een doorkijkje naar Festival Classique 2022.

Ga naar festivalclassique.nl voor meer informatie over het programma en de tickets.

Datum: 9 t/m 11 september 2020
Locatie: Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249, 2516 BB Den Haag

Gegevens

Begin:
donderdag 9 september 2021
Einde:
zaterdag 11 september 2021
Evenement Categorie:
Site:
https://www.festivalclassique.nl/