Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Binckhorst Zomerborrel

donderdag 29 juni 2023

Uitnodiging Binckhorst Zomerborrel

Donderdag 29 juni 2023 van 16.00 uur tot 18:30 uur
(Inloop vanaf 15:45 uur)

Programma

15:45 – Inloop bij entree Titaan, Saturnusstraat 95

16:00 – Onthulling Escheriaans streetart, kick-off Wandelroute Binckplekken en lancering van speciale app ‘Binckplekken, erfgoed en groen in de Binckhorst’ door wethouder Robert van Asten

16:20 – Start borrel en gelegenheid om stukje wandelroute te lopen

18:30 – Einde

Beste Binckhorst relatie,

Dit jaar staat Den Haag in het teken van de wereldberoemde grafisch kunstenaar M.C. Escher. Ook de Binckhorst is verbonden met de naam Escher. Aan de Zonweg bouwde de neef van M.C. Escher, ir. Anne Escher in de jaren 50 één van de grootste fabriekshallen van Den Haag in de Binckhorst, ook wel de Escherhal genoemd.

Speciaal ter ere van het Haagse Escherjaar maakt het Haagse street art kunstenaarsduo Bier en Brood een 200 m2 Escheriaans kunstwerk aan de achterzijde van deze grote fabriekshal. De street art is mede mogelijk gemaakt door Karim Homan (eigenaar van de Escherhal), Unknown Group, Secrid en de gemeente Den Haag. Vanaf de Saturnuskade kijkt u straks uit op dit grote kunstwerk.

Wandelroute Binckplekken
Naast de onthulling van de street art, trapt wethouder Robert van Asten ook het groene Loop- en Wandelnetwerk Binckhorst af dat I’M BINCK – het platform van de Binckhorst- in het komende jaar, in samenwerking met vele partijen uit het gebied gaat realiseren en dat ook de zogenaamde Binckplekken (cultureel en industrieel erfgoed), waar de Escherhal er één van is, speciaal onder de aandacht gaat brengen. De Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE) heeft daarvoor de speciale app ‘Binckplekken, Erfgoed en Groen in de Binckhorst’ ontwikkeld. Deze app is gids naar het verleden, heden en de toekomst van het gebied. De Binckplekken Begraafplaats St. Barbara en het voormalige asfalt- en cementfabriekterrein van gebiedsontwikkelaar AM staan al opgelijnd om in de eerste fase deel uit te gaan maken van dit nieuwe loop- en wandelnetwerk.

Uitnodiging en aanmelden

Hierbij nodigen we u van harte uit om aanwezig te zijn bij de lancering van dit grote ‘Escheriaans’ street art op de Escherhal en de kick-off van de wandelroute Binckplekken.

De lancering vindt plaats op donderdag 29 juni van 16:00 uur tot 18:30 uur met een hapje en een drankje tijdens de zomerborrel van de gemeente en I´M BINCK bij de Titaan, Saturnusstraat 95. Meld u zich hier aan voor deze borrel.

In aanloop naar dit event organiseren we op dinsdag 20 juni van 17:30 uur tot 19:00 uur voor de liefhebbers van de familie Escher en hun relatie tot de Binckhorst een lezing bij Secrid, Saturnusstraat 81. Deze lezing wordt gegeven door de SHIE. Meld u zich hier aan.

We hopen van harte u te ontmoeten bij (één van) deze bijeenkomsten!

Graag tot dan!

Vriendelijke groet,

Hettie Verheijen
Programmadirecteur Binckhorst
Gemeente Den Haag

Gert-Joost Peek, voorzitter I’M BINCK

 

Gegevens

Datum:
donderdag 29 juni 2023
Evenement Categorie: