Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meet-Up#3 over betekenis erfgoed in de Binckhorst

woensdag 2 juni 2021 om 20:00 - 22:00

IM BINCK heeft in de twee afgelopen maanden drie digitale Meet-Ups georganiseerd met de vraag hoe we met z’n allen als gebruikers van de Binckhorst de betekenis en de beleving van de zogenaamde Binckplekken en het aanwezige industriële /culturele erfgoed maximaal een rol kunnen laten spelen in de huidige en toekomstige Binckhorst

Op 2 juni vindt van 20.00-22.00 uur nu de laatste Meet-Up plaats . We kijken terug op de resultaten en vervolgacties van de eerste twee sessies. We gaan in gesprek met ontwikkelaar AM over de toekomst van het voormalige terrein van de Haagse Asfalt Centrale (HAC) en Cementbouw, en de iconische kranen en de kraanbaan in de Binckhaven, door sommigen ook wel beschouwd als het kloppende hart van de Binckhorst  Einde december sluit ook Cementbouw zijn deuren en valt het terrein stil. Hoe gaat AM, eigenaar van het terrein om met de historie en de iconische waarde van deze Binckplek? Wat wordt het kloppende hart van de toekomstige Binckhorst?

Onderdeel van het programma is een presentatie over het project De Nieuwe Hallen aan de Melkwegstraat (aan de kopse kant van de haven). Een mooi voorbeeld van een combinatie van oude werkhallen met nieuwe woontorens. En we bespreken de mogelijkheden om mee te kunnen denken over de toekomstige bestemmingen van het Asfaltcentrale terrein en de bedrijfsfunctie aan het water. In deze laatste sessie op 2 juni komen de eigenaren van de eerdere sessies weer aan het woord  en hopen we met AM concrete afspraken te kunnen maken over de toekomstige invulling van het terrein.

Te gast op deze avond: Hettie Verheijen programmadirecteur gemeente Den Haag, Erica de Vries, ontwikkelingsmanager AM, Anneke Jongerius, placemaker AM, en Mei architects

Mee denken en praten? Meld je nu aan!  en ontvang de login code (let op aanmeldingen die op 2 juni na 17.00 uur binnen komen kunnen we helaas niet meer verwerken)

Meedenken en praten? Meld je nu aan via info@imbinck.nl

Gegevens

Datum:
woensdag 2 juni 2021
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
, ,