Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Parade circulaire Binckhorst

maandag 28 maart 2022 om 16:00 - 18:00

De Binckhorst staat op het programma van de UNESCO conferentie TRANS-GENERATIVES 2030. Daar staat de synergie tussen kennis en kunst voor een duurzame toekomst drie weken lang op het programma, online en live vanuit Nancy, Frankrijk.

In 2030 is de Nederlandse economie 50% circulair, 100% in 2050. Circulaire gebiedsontwikkeling van bestaande bedrijventerreinen draagt bij aan deze ambitie – maar wat is circulaire gebiedsontwikkeling? Wie is betrokken bij de besluitvorming? Wat zijn best practices en mislukkingen? Hoe de spanningen tussen woningbouw en industrie op te lossen? We dagen je uit om dit samen met ons te ontdekken en te beleven tijdens de ‘parade’ op 28 maart (de voertaal is Engels).

Programma

Laat je meeslepen door het verhaal van onderzoeker Marleen Buizer (Wageningen University & Research) over de inzichten uit onderzoek naar circulaire gebiedsontwikkeling in Den Haag. Ontdek met muziekkunstenaar Josué Amador (Codarts Rotterdam) hoe circulaire gebiedsontwikkeling eigenlijk klinkt. Beeldend kunstenaar Ulrike Hahn (Erasmus Universiteit Rotterdam) neemt je mee op reis in beelden van circulariteit. En Irmgard Bomers (I’M BINCK) neemt je mee op ontdekkingstocht door het proces van co-creatie achter enkele van de meest opvallende gebiedsingrepen in de Binckhorst. De parade wordt gehost door Judith Schueler (ACCEZ), Ellen Loots en Amanda Brandellero (RASL).

Gegevens

Datum:
maandag 28 maart 2022
Tijd:
16:00 - 18:00
Evenement Categorie:
Site:
https://transgenerative.sciencesconf.org/registration

Locatie

Online

Organisator

Accez
Bekijk de site van Organisator