Maak een groene wandel-ruimtereis door de Binckhorst en ontdek de prachtige bestemmingen die de Binckhorst te bieden heeft. Denk aan het industriële en culturele erfgoed dat de Binkhorst rijk is, of de gezellige restaurants en bars.

In de eerste helft van 2021 is het initiatief Bincks Groen bezig geweest met het ontwerpen van een groene wandelroute door de Binckhorst: ‘Bincks Groene Wandelroute’. Een belangrijk uitgangspunt van deze wandelroute is dat de Binckhorst toegankelijker en aantrekkelijker wordt voor voetgangers, op een manier die past bij het karakter van het gebied.

In het definitieve ontwerp van de wandelroute is de feedback van wandelaars meegenomen die in mei 2021 de eerste versie van de route (Inspiratiewandelroute Binckhorst) hebben proef gewandeld. De feedback is via een enquête over deze wandelroute opgehaald. Naar aanleiding van de bevindingen uit de enquête is de wandelroute ingekort en zijn verschillende bestemmingen met informatie aan de wandelroute toegevoegd om de route aantrekkelijker te maken.

De wandelroute geeft een indicatie hoe wandelaars door de Binckhorst zouden kunnen lopen. Op het moment zijn de bestemmingen uit de wandelroute belangrijker dan de route zelf.  Afwijken van de route is daarom geen probleem, voel je dus vrij om de Binckhorst aan de hand van de bestemmingen (knooppunten) zelf te gaan ontdekken. 

De wandelroute is de eerste stap naar een voetgangersvriendelijkere en groenere Binckhorst. De kavel van Bincks Groen, de oude Karwei kavel, is opgenomen in ‘Bincks Groene Wandelroute’. In de toekomst zullen ook de andere pilotprojecten van het initiatief Bincks Groen een plek krijgen in de wandelroute.

Zie hier de tekeningen van de route:  Bincks Groene Wandelroute -1-1

Hieronder zijn de routes van ‘Bincks Groene Wandelroute’ te vinden in de app Komoot:

Hoofdroute Zuid : https://www.komoot.nl/tour/399256207?ref=wtd

Route Noord : https://www.komoot.nl/tour/425938090?ref=wtd

Illustraties en ontwikkeling Bincks Groene Wandelroute door Emma Verweij. Voor vragen over ‘Bincks Groene Wandelroute’ kunt u mailen naar: emma.e.verweij@gmail.com

Voor algemene vragen over Bincks Groen kunt u contact opnemen met I’M BINCK info@imbinck.nl