Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

CarWeide TREE Party

zondag 12 december 2021 om 11:30 - 17:30

Tijdens de TREEparty gaan we een aantal bomen en struiken uit de Binckhorst, die anders door de versnipperaar zouden gaan i.v.m. bouwplannen, herplanten op de CarWeide. Zo verandert deze braakliggende kavel langzaam tot een groene oase. Mocht u zelf nog ideeën hebben voor bijvoorbeeld het plaatsen van een eigen boom of andere planten, dan is daar alle ruimte voor. Kinderen zijn ook welkom. We sluiten af met een vuurtje, een hapje en (warm) drankje.

Achtergrond
Al een aantal jaren ondergaat de Binckhorst een ingrijpende transformatie van industrie-en bedrijventerrein naar stedelijk werk- en woongebied. In de huidige ontwikkelplannen is nog weinig ruimte gereserveerd voor groene en gezellige plekken om te ontspannen en elkaar te ontmoeten, terwijl er wel volop gebouwd gaat worden en er steeds meer bewoners komen wonen.

Met het project Bincks Groen zijn het platform I’M BINCK, projectontwikkelaars, gemeente, provincie, bewoners en geïnteresseerden al gestart met pilots om de Binckhorst nu al groener en klimaatadaptiever te maken. Een van die pilots is het maken en inrichten van verplaatsbare tuinbakken die een reizend bestaan door de Binckhorst gaan krijgen. Met het door de gemeente tijdelijk beschikbaar stellen van de kavel CarWeide hebben we nu ook een plek om samen met bewoners, maakbedrijven, scholen, en andere geïnteresseerden het vergroenen van de Binckhorst vorm te kunnen geven. De CarWeide is in september feestelijk in gebruik genomen door wethouder Bredemeijer.

Programma:
(Mocht je niet de hele middag beschikbaar zijn, dan kun je ook aansluiten bij één van de aparte programmaonderdelen)

11.30 – 14.00: Bomen uitgraven op verschillende locaties in de Binckhorst
14.00 – 14.30: Verzamelen op CarWeide met alle bomen & pauze met broodjes
14.30 – 16.30: Herplanten van de verzamelde bomen op CarWeide
16.30 – 17.30: Afsluiting met vuur en hapje en drankje

Datum: Zondag 12 december 2021
Tijd: 11.30 – 17.30 uur
Locatie CarWeide: hoek Binckhorstlaan met de Mercuriusweg

Heb je vragen of denk en doe je graag mee in de organisatie van dit soort activiteiten, laat het ons weten via: manon@urbansync.nl of info@imbinck.nl

Hartelijke Groet,

Manon Tiessink, kwartiermaker CarWeide en Sabrina Lindemann namens Bincks Groen

Gegevens

Datum:
zondag 12 december 2021
Tijd:
11:30 - 17:30
Evenement Categorie: