Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hoogmis Lustrumjaar van Begraafplaats St. Barbara

zondag 5 september 2021

Begraafplaats St. Barbara is van een onverharde polderweg uitgegroeid tot een oase van rust in de bedrijvige Binckhorst. Op 14 september 1920 zegende Mgr. P.C. Wijtenburg, de toenmalige deken van ’s Gravenhage, St. Barbara. Een eeuw later hijst een klein gezelschap twee lustrumvlaggen, een bijzonder lustrumjaar gaat officieel van start. Vicaris Ad van der Helm, directeur Astrid Oranje, personeel en bestuur staan stil bij honderd jaar St. Barbara.

Het lustrumjaar van St. Barbara ging al van start met de bouw van een brug in de Zuiderkroonstraat, een extra verbinding met de buurt. Ook wordt een nieuwe werkplaats gerealiseerd op het achter terrein. De bouw van een nieuw crematorium, ontworpen door Queeste architecten, start in 2021.

Zondag 5 september 2021 sluit de Stichting het lustrumjaar af in de vorm van een Hoogmis. De Bisschop van Rotterdam, Mgr. Dr. J.H.J. van den Ende, draagt deze pontificale eucharistieviering voor in de katholieke Kuyperskerk, de Jacobus de Meerdere. Deze uitzonderlijke bijeenkomst wordt opgedragen aan hen die gestorven zijn door het coronavirus.

Stichting R.K. Begraafplaatsen te ’s Gravenhage beheert tevens begraafplaats St. Petrus Banden aan de Kerkhoflaan 10. Het zogenaamde broertje van St. Barbara, St. Petrus Banden, is op gepaste wijze onderdeel van het lustrumjaar. De koepel van de kapel op St. Petrus Banden wordt gedurende het lustrumjaar dagelijks verlicht tussen 21:00 tot 22:00 uur.

Datum: Zondag 5 september 2021
Tijd: vanaf 11:00 uur
Locatie: Jacobus de Meerdere kerk, Parkstraat 65A, 2514 JE, Den Haag
Aanmelden: via 070 3503718 of via lustrum@paxrkb.nl

Gegevens

Datum:
zondag 5 september 2021
Evenement Categorie:
Site:
http://begraafplaatsstbarbara.nl/agenda-2017-2018/lezing-over-rouw