Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online MEET-UP over Gebiedspaspoorten en participatie in de Binckhorst

woensdag 7 oktober 2020 om 20:00 - 21:30

NETWERKBIJEENKOMST WORDT DIGITALE MEET-UP

I.v..n de nieuwe coronamaatregelen hebben we besluiten om de geplande Netwerkbijeenkomst om te zetten in een digitale MEET-UP en kan er geen publiek live aanwezig zijn op locatie.
Inhoudelijk vertrekpunt van deze online MEET-UP is nog steeds de oproep van de gemeente om mee te gaan denken over de plannen aan de Maanweg en het opstellen van het zogenaamde Gebiedspaspoort dat het uitgangspunt zal zijn voor het maken van concrete plannen voor dit gebied. Om de vraag wat eigenlijk zo’n Gebiedspaspoort is en wie er nu concreet mogen meedenken in dit proces te kunnen beantwoorden hebben we eigenaren (ontwikkelaars, gemeente) en huurders (de Beeldhouwwinkel en Sick Board) uitgenodigd voor een gesprek.

We gaan in klein gezelschap in de Beeldhouwwinkel met elkaar in gesprek gemodereerd door Astrid Feiter van het Haagse Verhaal. Het gesprek wordt gelivestreamd zodat mensen vanuit thuis online deel kunnen nemen. Er is de mogelijkheid om vragen stellen. Meld je aan en ontvang de inlogcode voor het gesprek.

Reinoud van Bemmelen is onze gastheer van de Beeldhouwwinkel. Hij zal aan het begin kort vertellen wat dit bedrijf anders maakt dan andere. Verder zijn we natuurlijk ook benieuwd hoe het met iedereen gaat. Dus ook daarvoor zal na afloop van het gesprek ruimte in het programma zijn.

Datum: Woensdag 7 oktober
Tijd: 20.00 uur tot 21.30  uur,
Aanmelden: via info@imbinck.nl

MEER INFORMATIE OVER HET PROGRAMMA

Den Haag heeft grote ambities om van de Binckhorst een woon-werkwijk te maken. Aan de grens van de Binckhorst met Voorburg ligt de Maanweg, een plek met veel versnipperd eigendom. Om dit gebied te kunnen ontwikkelen is de gemeente Den Haag, één van de eigenaren, met de andere eigenaren in gesprek gegaan om gezamenlijk een visie (een zogenaamd Gebiedspaspoort) te ontwikkelen. In het proces van het maken van dit Gebiedspaspoort worden ook de huurders uit dit gebied (ondernemers, bedrijven, maatschappelijke partijen en (toekomstige) bewoners) betrokken. Zij worden gevraagd om met ideeën te komen voor het gebied in het zogenaamde participatieproces. Hoe goed dit proces ook is bedoeld, de verwachtingen naar elkaar toe lijken niet altijd overeen te komen. Om het proces tot het opstellen van een Gebiedspaspoort, en de participatie in deze, goed te laten verlopen is het belangrijk dat deze groepen elkaar ‘begrijpen’.

Hoe kunnen we er voor zorgen dat deze verschillenden partijen met verschillende posities  (huurders en eigenaren) in de Binckhorst weten wat elkaars verwachtingen zijn zodat de kansen die door de gebiedsontwikkeling ontstaan ook daadwerkelijk opgepakt kunnen worden door ondernemers, bedrijven, maatschappelijke partijen en (toekomstige) bewoners maar ook zeker door de eigenaren in het gebied?

Doel van het gesprek is: om het proces m.b.t. het opstellen van het Gebiedspaspoort en de realisatie van het bijhorende participatietraject inzichtelijker te maken zodat beide partijen elkaar beter kunnen vinden en begrijpen. Huurders/ondernemers kunnen dan beter de kansen zien die er in de gebiedsontwikkeling liggen, en de eigenaren/gemeente begrijpen beter hoe de huurders/bedrijven functioneren en een daadwerkelijke rol kunnen spelen in de participatie en in het gebied.

In het gesprek proberen we wederzijdse verwachtingen in beeld te brengen en de ‘witte vlekken’ zichtbaar en bespreekbaar te maken om zo de basis te leggen voor  een betere samenwerking.

 

Gegevens

Datum:
woensdag 7 oktober 2020
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Organisator

I’M BINCK