Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NL DOET Dag in de Binckhorst

vrijdag 10 maart 2023 om 12:00 - 17:30

NL Doet 10 maart 2023  @CarWeide in de Binckhorst

Op vrijdag 10 maart worden er in het hele land weer landelijke NLdoet dagen van het Oranje Fonds georganiseerd. Een uitgelezen kans om samen aan meer groen in de Haagse Binckhorst te werken. Er is nu nog veel te weinig groen en zomers is de Binckhorst één groot hitte eiland, daar moet, vindt Stichting I’M BINCK het platform van de Binckhorst, snel verandering in komen.

Op de NLdoet-dag gaan we daarom met een grote groep vrijwilligers weer aan de slag om de CarWeide – het eerste pocket parkje in de Binckhorst gelegen op de hoek van de Binckhorstlaan en de Mercuriusweg, nog aantrekkelijker te maken. Het is de bedoeling dat de CarWeide steeds meer gaat fungeren als groene ontmoetingsplek voor bewoners, bedrijven, bezoekers en andere gebruikers van de Binckhorst en activiteiten zoals b.v. de groene (hard)loop- en wandelroute die hier beginnen, en excursies door de Binckhorst langs industrieel en cultureel erfgoed.

Klusactiviteiten

Dat gaat I’M BINCK op de NLdoet-dag doen door op de CarWeide aan de slag te gaan met een aantal concrete klussen zoals het aanleggen van een bloemrijk landschap voor de wilde bij, het bouwen van een bijenheuvel, het installeren van 3 wateropvangsystemen en het maken van een geveltuin van 25 meter lang bij onze buren van het net geopende nieuwe Kindcentrum de Binck en het nieuwe John Dewey College in de Binckhorst. Er hebben zich inmiddels al 50 vrijwilligers aangemeld via het Oranje Fonds. Wil jij nog je handen uit de mouwen steken? Kom dan langs en doe mee!

Meer informatie over wat je kunt doen:
Kijk hier voor onze activiteiten die wij op 10 maart aanbieden

Organisatie en partners

Deze NLdoet-dag wordt georganiseerd door I’M BINCK – het onafhankelijk platform van en voor de Binckhorst- in samenwerking met een aantal deskundige begeleiders en partners zoals Huygens Lab, Harald Maakt en Ben Valois houtbewerking, MeerBomenNu, BOELS, Delfland, de gemeente Den Haag en Duurzaam Den Haag.

—————————————————————————————————————

Contact : sabrina@imbinck.nl

 

Datum: Vrijdag 10 maart 2023
Tijd: 12:00 – 17:30 uur

Gegevens

Datum:
vrijdag 10 maart 2023
Tijd:
12:00 - 17:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.nldoet.nl/activiteit/help-mee-onze-groene-oase-een-versteend-gebied-tot-bloei-te-laten-komen