NL Doet op de CarWeide: vrijdag 11 maart

Feestelijke lancering binckbak door wethouder Bredemeijer om 12.15 uur

Op vrijdag 11 maart starten de landelijke NL Doet dagen van het Oranjefonds. Bincks Groen doet met de CarWeide mee als groene ontmoetingsplek voor bewoners, bedrijven en andere gebruikers van de Binckhorst. We willen op deze dag aan de slag met een aantal concrete klussen zoals de inrichting van de ontmoetingsplek op de CarWeide zodat we er in het voorjaar lekker kunnen zitten. Daarnaast zullen we deze dag benutten om een aantal projectresultaten van Bincks Groen te laten zien aan de aanwezigen, zoals de eerste 20 Binckbakken, de 1.000 geplante boompjes en een online participatieplatform. Er hebben zich inmiddels al 14 vrijwilligers aangemeld via het Oranjefonds.

Ook meedoen? Meld je via manon@urbansync.nl aan. Je bent de hele dag van 11.00 tot 17.00 uur welkom, dat kan voor een specifieke activiteit zijn of om even te komen kijken.

Binckbakken

Tijdens de NL Doet dag wordt de zogenaamde binckbak feestelijk gelanceerd door wethouder Bredemeijer en leerlingen van het Corbulo College in Voorburg (rond 13.00 ovb). die de binckbak hebben ontwikkeld en geproduceerd. In de eerste fase worden er 50 bakken gemaakt welke op verschillende stenige plekken in de Binckhorst zullen landen, om zo bij te dragen aan de vergroening van het gebied. De eerste 20 binckbakken worden geplaatst op de CarWeide, op het dak van de Caballerofabriek en bij Scoutingvereniging de Rijswijkse Meeuwen- en Watergeuzen.

Samen doen

11 maart staat ook in het teken van allerlei klusactiviteiten en gezelligheid met als doel van de CarWeide een fijne groene ontmoetingsplek voor de Binckhorst te maken. Er is voor ieder wat wils! Zo kan er geholpen worden met het maken van zitmeubilair voor de ontmoetingsplek, planten en bomen plaatsen, basisschoolleerlingen begeleiden in het maken van insectenhotels, het maken van informatieborden, houtsnippers verspreiden, het terrein schoonmaken en ga zo maar door!

Wij zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers voor de klusdag. Heb je interesse of vragen hierover? Neem dan contact op met manon@urbansync.nl

Vanaf 16.00 start de borrel. Hier ben je ook van harte voor uitgenodigd.

Praktische informatie

  • Datum: vrijdag 11 maart van 11.00 – 17.00 (afsluitende borrel: vanaf 16.00)
  • Locatie: CarWeide, Binckhorst. Castorstraat 4, Den Haag
  • Meer informatie of aanmelden: manon@urbansync.nl
  • Meer informatie over NL Doet: https://www.nldoet.nl/over-nldoet
  • Tijdens de klusdag houden we ons aan de op dat moment geldende coronamaatregelen

Samenwerking

NL Doet wordt georganiseerd in samenwerking met een heleboel partners van Bincks Groen. Zo worden de binckbakken vervaardigd door leerlingen van het Corbulo College en levert de Bouwmaat XL, Constructiff en Harald Maakt het hout voor de bakken. Premio Banden en Autoservice Den Haag biedt allerlei praktische hulp en materiaal. Stichting Philadelphia ondersteunt in de catering en andere hand-en-spandiensten.

Achtergrondinformatie

De CarWeide
Op de hoek van de Binckhorstlaan en Mercuriusweg, de vroegere locatie van de Karwei, werkt Bincks Groen aan een nieuwe plek voor de Binckhorst: de CarWeide. Deze plek ontwikkelt zich de komende jaren tot een uitnodigende groene ontmoetingsplek voor bewoners en werkenden in de Binckhorst. De plek wordt onder andere gebruikt als startlocatie voor de binckbakken. Sommige van deze tuinbakken voor tijdelijk groen zullen de komende jaren van locatie wisselen, afhankelijk van de bouwontwikkelingen. De bakken worden dan op verschillende versteende plekken en onbebouwde terreinen in de Binckhorst geplaatst.

De CarWeide wordt ook gebruikt voor allerlei andere bijeenkomsten en activiteiten vanuit Bincks Groen zoals de groene hardloop- en wandelroute door de Binckhorst en Laakkwartier en bijenhotels met bijbehorend landschap. Daarnaast is Urgenda vanuit het project Meer Bomen Nu een bomenhub gestart op de CarWeide. Jonge boompjes uit de Haagse Regio worden hier in de wintermaanden ingekuild om vervolgens uit te delen aan geïnteresseerden die ze op andere plekken in Den Haag een nieuwe bestemming kunnen geven.

De CarWeide is een samenwerking van Bincks Groen met I’M BINCK, Urban Sync, het Huygens Lab, bewoners, maakbedrijven, onderwijsinstellingen en de gemeente Den Haag.