Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NL Doet op de CarWeide

vrijdag 11 maart 2022 om 11:00 - 16:00

NL Doet op de CarWeide: vrijdag 11 maart

Op vrijdag 11 maart starten de landelijke NL Doet dagen van het Oranjefonds. De CarWeide doet natuurlijk mee als groene ontmoetingsplek voor bewoners, bedrijven en andere gebruikers van de Binckhorst. We willen op deze dag aan de slag met een aantal concrete klussen zoals de inrichting van de ontmoetingsplek op de CarWeide zodat we er in het voorjaar lekker kunnen zitten. Daarnaast zullen we deze dag benutten om een aantal projectresultaten van Bincks Groen te laten zien aan de aanwezigen, zoals de eerste 20 Binckbakken, de 1.000 geplante boompjes en een online participatieplatform. Er hebben zich inmiddels al 14 vrijwilligers aangemeld via het Oranjefonds. Ook meedoen? Meld je hier aan.

Lees hier meer over het programma

De CarWeide
Op de hoek van de Binckhorstlaan en Mercuriusweg, de vroegere locatie van de Karwei, werkt Bincks Groen aan een nieuwe plek voor de Binckhorst: de CarWeide. Deze plek ontwikkelt zich de komende jaren tot een uitnodigende groene ontmoetingsplek voor bewoners en werkenden in de Binckhorst. De plek wordt onder andere gebruikt als startlocatie voor de binckbakken. Sommige van deze tuinbakken voor tijdelijk groen zullen de komende jaren van locatie wisselen, afhankelijk van de bouwontwikkelingen. De bakken worden dan op verschillende versteende plekken en onbebouwde terreinen in de Binckhorst geplaatst.

De CarWeide wordt ook gebruikt voor allerlei andere bijeenkomsten en activiteiten vanuit Bincks Groen zoals de groene hardloop- en wandelroute door de Binckhorst en Laakkwartier en bijenhotels met bijbehorend landschap. Daarnaast is Urgenda vanuit het project Meer Bomen Nu een bomenhub gestart op de CarWeide. Jonge boompjes uit de Haagse Regio worden hier in de wintermaanden ingekuild om vervolgens uit te delen aan geïnteresseerden die ze op andere plekken in Den Haag een nieuwe bestemming kunnen geven.

De CarWeide is een samenwerking van Bincks Groen met I’M BINCK, Urban Sync, het Huygens Lab, bewoners, maakbedrijven, onderwijsinstellingen en de gemeente Den Haag. 

Datum: Zaterdag 11 maart 2022
Tijd: 11.00 – 16.00 uur
Locatie: Castorstraat 4, 2516 AM Den Haag
Aanmelden: Inschrijven via nldoet.nl

Gegevens

Datum:
vrijdag 11 maart 2022
Tijd:
11:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.nldoet.nl/activiteit/vergroening-van-de-binckhorst-carweide#block-projectsubscribe